Нашата история

Открийте The Singleton – невероятно гладко и световно награждавано едномалцово шотландско уиски, създадено да му се насладите от първата глътка. The Singleton се фокусира върху многопластовия и вълнуващ свят на вкусовете, до който всеки е достоен да се докосне.

Уискитата The Singleton се произвеждат в три прочути дестилерии, Dufftown, Glendullan и Glen Ord. Възникнали в края на 19-ти век, днес те са обединени от една единствена визия – да създават сингъл малцове със страхотен вкус, изключително балансирани, лесни и приятни за пиене.

Дестилерия The Dufftown е построена близо до едноименния град през 1895 г. До ден днешен се използва водата от оригиналния източник – кладенецът на Highlandman и река Dullan.

Две години по-късно сред живописните хълмове Convall Hills се ражда и дестилерията Glendullan. Казаните с форма на лук придават на уискитата деликатен дух с профил на зелена ябълка.

Една от най-старите дестилерии в Шотландия, Glen Ord е пропита с история. Основана през 1838 година от шотландския клан Макензи тя все още следва мотото си „Luceo non uro“ („светя, не горя“). The Singleton продължава да се вдъхновява от него и днес, с акцент върху бавната порционна дестилация.